Tamamı kendinden yapışan Bacaser...

03:42 / Gönderen Melih /

Tamamı kendinden yapışan Bacaser...
Bacaser; baca dibinde su yalıtımı için, uygulama ve işçiliği kolay, uzun ömürlü ve estetik olan bir baca dibi izolasyon malzemesi olarak kullanılıyor.

Esnek yapısı ve kendinden yapışma özelliği sayesinde işçiliği ve montajı çok kolay. UV ışınlarına ,doğal etkilere yıpranmaya ve ısıya dayanaklı. Modifiye edilmiş poilmerbitüm malzemenin üzeri dayanıklı elektrostatik fırın boyalı alüminyum ile kaplanmıştır.

Uygulama adımları
Bacanın ön yüzünün ölçüsü alındıktan sonra, her iki yanından 10'ar cm bini yapması için toplam 20 cm bini payı ekleniyor. Kesilen Bacaser, bacanın ön yüzüne,yukarıya ve her iki yanına doğru 10 cm çıkma yapacak şekilde sabitleniyor.



Yandaki parçalar kiremite yapıştırılarak yan parçaların kesilmesine geçiliyor. Yan parçaların uzunluk hesaplamasında; baca eğimine paralel yan ölçüsünde, Bacaser parçaları, ön tarafında 20 cm, arka tarafında 15 cm pay kalacak şekilde sağ ve sol olmak üzere her iki yan için de kesiliyor.

10 cm'lik kısmı bacanın yan yüzüne yapışacak şekilde katlanıyor. Bacaser'in baca arkasında kalan payı ise bacanın bitiminden itibaren bulunan ilk sıra kiremitlerin altına sokuluyor.

Bu işlemler bittikten sonra, Bacaser kiremitlerin şeklini alacak şekilde üst taraftan bastırılmak suretiyle yapıştırılıyor. Baca yüzeyine yapışkan kısmın üzerine baskı profili uygulanıyor ve son olarak baskı profilinin üzeri Çatıfix polimer mastik ile doldurularak kesintisiz su yalıtımı sağlanmış oluyor. Unutulmaması gereken nokta ise Bacaser’ in uygulaması yapıldığı yüzeyin temiz olması.

Ölçüler

30 cm. x 5 m. ( rulo )
40 cm. x 5 m. ( rulo )


Web: www.kilicoglu.com.tr

Etiketler: