Buga Otıs asansör sistemleri

23:28 / Gönderen Melih /

Buga Otıs asansör sistemleri
Yaşanılan mekanların tasarım dili, işlevsellik ve ergonomisi kadar enerji ve çağdaşlık duygusunu da içeriyor. Yapıların hayati bir unsuru olan asansörler ise binaların ilk yüzleşilen "oda"sı. Bu odanın güvenliği, performansı, ışıltısı ve özgünlüğü, kullanıcısına yapı ve barındırdığı konut ve kurumlar hakkında ilk izlenimi veriyor.

Otis 1853'den beri, bu sihirli odanın yaşam kalitesinin arttırılması için çalışıyor. Yenilikçi ve sınır tanımayan teknolojisi ile kişisel seçenek özgürlüğünü buluşturuyor.

Colormax-Steelmax-Lumimax ve Crystal modelleri
Otis'e göre; yeni asansör modellerinin tasarımında ilk adım, müşterilerin talep ve tavsiyelerine başvurmak. Lamimax, Colormax, Steelmax ve Crystal modelleri, değişen kullanım yoğunlukları, özel mimari koşullar ve rakiplerine üstünlük gibi pazar taleplerinin değerlendirildiği, geniş kapsamlı bir tüketici araştırması sonucunda tasarlandı ve asansör tasarımcılığında yeni bir adımın başlangıcı oldu.

Colormax
Pastel renklerde boyanmış paneller, kabin içinde ferahlık ve genişlik duygusunu destekliyor. Bakım ve tamirat kolaylığı da sunduğundan, şahıs kullanımının yanı sıra servis ve yük amaçlı kabinlerde de tercih ediliyor.

Kabin kaseti, kabin panelleri ile uyum içinde beyaz boyalı veya daha ışıltılı ve teknolojik bir görünüm için paslanmaz çelik saç malzemeden üretilebiliyor.

Arka duvarda yarım boy ayna, şahıs asansörlerinde standart olarak mevcut. Diğer bir seçenek ise, arka panelde veya kabin kasetinin karşısına gelen duvarda tam boy ayna uygulaması.

Puanlı kauçuk taban kaplaması, Colormax kabinlerde standart olarak sunuluyor. Linoleum veya suni granit kaplama seçeneğinin yanı sıra "oda"nın yapı ile azami uyumu sağlanması için tabanda granit kaplama boşluğunun bırakılması da mümkün.

Steelmax
Paslanmaz çelik saç malzemeler, hem görsel olarak dinamik ve çağdaş, hem de son derece dayanıklı kabinler ortaya çıkarıyor. Steelmax kabinlerde de Colormax gibi kullanıma uygun olarak ayna ve yer döşemesi alternatifleri bulunuyor.

Lamimax
Ahşabın sıcaklığını tercih edenler için çeşitli duvar kaplamaları, kabin kasedi, ayna, yer döşemesi ve tavan opsiyonları "oda"yı kişisel tarzlara gore tasarlama imkanı veriyor.

Crystal
Buzlu lamine cam paneller, ayna, suni taş zemin ve satine paslanmaz çelik saç aksesuarlar ile birleştiğinde daha yalın ve prestijli bir görünüm sağlıyor.

Özel tavan seçenekleri
Tüm tarzlara hitap eden, birbirinden farklı tavan tasarımları kabinlerin en önemli tamamlayıcıları olarak sunuluyor. Direkt veya indirekt, spot veya floresan aydınlatma seçenekleri yolu ile istenilen ışık da tasarlanıyor.

Ayna ve el perzaları
Türkiye'de 80 yılı aşkın deneyimiyle, maksimum kullanıcı güvenliği sağlamak için tüm güvenlik normlarına uygun olarak üretilip monte edilen kabin aksesuarları kullanılıyor.

Kat kasetleri
Kat dekorasyonuna uyumlu olmaları için tasarlanan kat kasetleri, aynı zamanda reservasyonsuz opsiyonu ile inşaatta montaj kolaylığı da sağlıyor.

Sıva üstü montaj sistemi, hem inşaat ile koordinasyon zorluğunu ortadan kaldırıyor, hem de mevcut binalarda yapılan asansör modernizasyonlarında inşaat işini minimuma indiriyor.

Kabin kasetleri
Kabin kasetleri, taşınan kişiyle asansör kumanda sistemi arasında kusursuz bir iletişim sağlıyor. "Oda" nın yeterince aydınlık olması ve ferah bir atmosfer sağlaması için kabin kasedi gizli floresan lambalar kullanılarak da aydınlatılabiliyor.

Güvenli yolculuk
OTIS asansörleri, özürlülerin kullanımına yönelik olarak EN81-70 Avrupa Birliği Standardı'na tamamen uyumlu olarak tasarlandı.

Kabin giriş koruması
Otomatik kapıların kapanırken içeri giren yolculara çarpmasını önlemek için tam boy ışık duvarı ile kapı yüksekliği boyunca koruma sağlanıyor.

Butonlar
Çevresi kırmızı ışıkla aydınlatılan mikrokontak butonlar, kayıt alındığını görsel olarak teyid ediyor.

Kat numaraları
Kabin kasedinde körler alfabesinde 15 mm yüksekliğindeki kat numaraları bulunuyor.

Alarm görselleri
Kabin kasedindeki görsel ikaz işaretleri alarm durumunda ışıklandırılıyor. Aynı anda yapılan sesli ikazla da kullanıcılara acil durum bilgisi veriliyor.

Kat yön istikamet ok ve gong'ları
Aşağı ve yukarı okların yanı sıra yukarı yön için bir, aşağı yön için iki kez çalan gong kabinin bir sonraki seyir yönünü belirtiyor.

El pervazları
Pervazların köşeleri, üzerine cismin takılmasını önlemek için içeri doğru kıvrıldı.

Acil aydınlatma
Enerji kesildiği anda kabinde emniyetli bir aydınlatma sağlanıyor.

Kat kapıları
OTIS asansör kapılarının kanıtlanmış performans özellikleri, en güvenilir kalite kontrol testlerinden başarıyla geçti.

Kat kapıları, montaj yapılacağı koridor veya alanın dekorasyonu doğrultusunda boyanabileceği gibi istenirse paslanmaz çelik saç, çerçeveli veya çerçevesiz cam panellerden de yapılabiliyor.

Kaynak: raf.arkitera.com

Etiketler: