Anadolu medeniyetleri serisi

23:19 / Gönderen Melih /

Anadolu medeniyetleri serisi
Türkiye’nin lider kiremit üreticisi Kılıçoğlu, geçmişin izlerini Anadolu Medeniyetleri adını verdiği seri ile günümüze yansıtıyor. Serinin ilk ürünü Hitit Ateşi.

80 yıllık geçmişi ile sektörüne yenilik katmaya devam eden Kılıçoğlu, Anadolu medeniyetlerinden esinlenerek yarattığı yeni tasarımlarla, kiremidin uzun ömrüne şıklık katıyor. İlk ürünü Hitit Ateşi olan, Anadolu Medeniyetleri Serisi ile geçmişin izlerini, günümüz evlerinin çatılarına taşıyacak olan Kılıçoğlu, yapılara yeni bir bakış açısı sunuyor.

Çatılara rustik bir hava katacak olan Hitit Ateşi, doğallığı ve estetiği ile çatılarda vazgeçilmez olacak. Yıllara meydan okuyan kalitesi ile her geçen gün yatırımlarını artıran Kılıçoğlu, bu segmentte bir yeniliğe daha imza atarak engoplama tekniği ile hazırladığı farklı tasarımlarıyla, yapı sahiplerine, mimar ve müteahhitlere özel seçenekler sunuyor.

Dünya'da uzun yıllardır kullanılan ve çatı estetiğine farklı bir kapı açan eskitilmiş görünümlü kiremitler, Kılıçoğlu'nun ürün yelpazesinde farklı bir boyut kazanıyor. Endel Kiremit tesislerinde engoplama ile üretilecek olan kiremitler, talep doğrultusunda ve özel projeler kapsamında kişiye özel olarak üretilebilecek. Böylelikle yalnızca kil kiremite has özel doku bu ürünle daha da fazla hissedilecek.

Kılıçoğlu Kiremitleri’nin bu yeni ve özel serisi engoplama işlemi ile oluşturuluyor. Geleneksel Türk seramik ve çinilerinin renklendirilmesinde de kullanılan engoplamanın temeli, engop malzemesinin içeriğinde bulunan oksitlerin yüksek sıcaklıkta (900°C) fırınlanması ile elde ediliyor.

Engop malzemesi, kaolen, kil ve oksitlerden oluşuyor. Organik yapısı sayesinde yapay renklendiricilerden farklılık gösteriyor. Yani engoplama tekniği ile dış etkenlere karşı dayanıklı ve çevreye duyarlı sonuçlar elde ediliyor.

Engoplama işleminde püskürtme tekniği ile oluşturulan Anadolu Medeniyetleri Serisi, 920°C sıcaklıktaki fırınlarda pişirilerek yıllara meydan okuyor.

Kılıçoğlu Kiremitleri’nin kalitesi, mikronize hammaddenin, tam otomatik tesislerde işlenerek, 920°C sıcaklığa sahip fırınlarda pişirilmesi ile elde ediliyor. Geleneksel Marsilya kiremidi ve şekilli kiremit çeşitleri ile sektöründe öncü olan Kılıçoğlu, Anadolu Medeniyetleri Serisi ile de bilinen kalitesini sürdürecek.

Engoplama tekniğinde suyla karıştırılan engop malzemesinin püskürtülmesi esas alınıyor. Bu işlem spreyleme makinaları ile gerçekleştiriliyor. Kurutulmuş kiremit üzerine spreylenen engop malzemesi 920°C sıcaklıktaki fırınlarda kiremit ile birlikte pişiriliyor. Engop malzemesinin içindeki oksit çeşidine ve spreylenme şekline göre de farklı kompozisyonlar elde edilirken, kiremit de mevcut özelliklerini koruyor.

Engoplama işleminde engop malzemesinin kiremitle birlikte pişiyor olması, engobun kiremidin kendine has yapısı ile kaynaşmasını, bu da engobun kiremite verdiği doğal görünümü her türlü dış etkene karşı korumasını sağlıyor.

Böylelikle yıllara dayanım gösteren, solmayan ve ilk üretildiği gündeki gibi kalan doku kompozisyonları ortaya çıkıyır. Dünyada da uzun zamandır kullanılan bu teknik ile, kiremidin boya ile renklendirilmesinde ortaya çıkan solma gibi problemlere asla rastlanmıyor.

Anadolu Medeniyetleri Serisi’nin üretim aşamalarında hiçbir yapay renklendirici kullanılmadığı için, boya vb. inorganik malzemelerle renklendirilen çatı kaplamaları gibi yanıcı özellik göstermiyor ve insan sağlığına ve doğaya herhangi bir zarar vermiyor.

Anadolu Medeniyetleri Serisi ile kullanıcıya özel ve eşsiz çatılar elde etmek mümkün oluyor. Püskürtme yöntemi ile farklı tonlarda ve kombinasyonlarda oluşturulan kiremitler, her döşenişte çatılarda farklı duruşlar sergileyecek.

Mimarlara bina ile bütünleşik farklı tasarım yaratma imkanı sunulurken, farklılık arayan, kendine özgü çatılar yaratmak isteyen kullanıcıların de talebi karşılanmış olacak. Kullanıcılar uygulamak istediği modele Kılıçoğlu renkleri arasından dilediğini uygulatabilecek.

Nostaljik Görünümlü Çatılar İçin Anadolu Medeniyetleri Serisi
Anadolu Medeniyetleri Serisi, Kılıçoğlu’na has kombinasyonlarla çatılarda fark yaratmanın yanında, çatılarına nostaljiyi taşımayı da isteyenlerin tercihi olacak.

Eskitilmiş görüntüsüyle estetiği ve geçmişin izlerini çatılara taşıyacak. Kılıçoğlu, bu seri ile mimarlara binayla bütünleşik farklı tasarım imkanları sunacak. Yalnız kil kiremitte var olan sıcaklığı çatılarda Anadolu Medeniyetleri Serisi ile daha fazla hissettirecek.

Web: www.kilicoglu.com.tr

Kaynak: arkitera.com

Etiketler: