Eğimli çatılar için PARADIAL serisi

03:35 / Gönderen Melih /

Eğimli çatılar için PARADIAL serisi
Çatı ve su yalıtım membranları konusunda dünyanın lider üretici firmalarından Icopal Group, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’daki 35 üretim tesisi ve 54 ofisi ile faaliyetlerini global olarak sürdürüyor. Merkezi Danimarka’da olan Icopal’in ana ürün gruplarını bitümlü çatı ve su yalıtım membranları, bitümlü çatı shingle, çatı kaplaması altı örtüleri, rüzgar ve buhar bariyerleri, köprü, yol, demiryolu, tüneller gibi inşaat mühendisliği uygulamalarına yönelik bitümlü membranlar, likit ürünler, iskele örtüleri (scaffold sheeting), metal sac dereler ve metal çatıların oluşturduğu geniş ürün portföyü, binaların ve her türlü inşaat yapılarının korunmasına yönelik yapı malzemelerini de içeriyor. Paradial® S - Vercuivre® S Uzun yılların deneyimi ve sürekli geliştirdiği yeni ürünleri ile Icopal, çatıların sadece korunması için değil aynı zamanda tasarımcıların ihtiyaç duyduğu estetik ihtiyaçları karşılamaya yönelik güvenilir ve uygun çözümleri de biraraya getiriyor. Üzerinde yürünemeyen eğimli çatılarda en üst tabaka olarak kullanılan ve yüzeyi metal folyo kabartmalı, SBS elastomerik bitümlü su yalıtım membranlarından Paradial® S serisi bu amaçla tasarlanıp geliştirildi. Kompozit donatılı, SBS elastomerik bitümlü membranın üzeri malzemenin esnemesini dengeleyecek şekilde tasarlanıp geliştirilen 0,08 mm kalınlığında alüminyum Paradial® S ve bakır Vercuivre® S metalik üst yüzey koruma sisteminden oluşuyor. Membranın alt yüzeyinde ısıyla eriyen film bulunuyor. Avantajları
SBS elastomerik bitümlü membranın özelliklerinden biri olan dayanıklılık, malzemelerin uzun ömürlü olmasını sağlıyor.
SBS elastomerik bitümün esnek yapısıyla çatlamalara karşı yüksek direnç gösteriyor.
Metal folyonun kabartmalı tasarımı olan “gömme hareket bağlantıları” sayesinde malzeme ısısal şoklara karşı duyarsızlaşıyor ve dolayısıyla sıcaklık farklılıklarında oluşan esnemelerden etkilenmiyor.
Geniş renk seçenekleri, alüminyum ve bakır metalik yüzeyler ile çatılarda estetik tasarım sağlıyor.
M1 sınıfı yüksek yangın dayanımı bulunuyor. Ürünler temel olarak üzerinde yürünemeyen eğimli çatıların 2 katlı su yalıtım sisteminin en üst tabaka membranı olarak kullanılmakla birlikte tüm beton, metal ve ahşap çatı zeminlerinde ısı yalıtımı ve uygun bir alt tabaka membranı ile 2 kat su yalıtım sistemi olarak uygulanıyor ve aynı zamanda, parapetler, dereler, baca giriş çıkışları ve tüm çatı detayları için de kullanılıyor. Alt tabaka için ise Icopal’in Paradiene bitümlü su yalıtım membranları öneriliyor. Paradial® S serisinin doğal alüminyum renginin yanısıra emayelenmiş 5 farklı renk seçeneği de bulunuyor:
Beyaz
Koyu gri
Açık çinko grisi
Koyu yeşil
Koyu kahverengi Metalik yüzeye sahip Vercuivre® S serisi bakır renginde üretiliyor. Kaynak: raf.arkitera.com

Etiketler: