Kalekim’den izolasyon çözümleri

23:22 / Gönderen Melih /

Kalekim’den izolasyon çözümleri
Su izolasyonu grubunda gerçekleştirdiği atılım ile çalışmalarını hızlandıran Kalekim, pazara yeni sunduğu beş yeni su izolasyonu ürününün yanı sıra mevcut ürünleri ile de su izolasyonu konusunda her soruna en uygun çözümleri getiriyor. Kalekim, yeni ürünleri ile su izolasyonu ürün grubunda da liderlik hedefliyor.

Yapı kimyasalları sektörünün lider markası Kalekim, yeni su izolasyonu ürünlerini profesyonellerle buluşturdu. Binalar için büyük önem taşıyan su izolasyonu konusunda kullanıcılarına beş yeni teknik çözüm sunan Kalekim, yeni ürünleri ile su izolasyonu ürün grubunda da liderlik hedefliyor.

Kalekim’in ilk kez tanıttığı su izolasyonu çözümlerinden IzoPur Poliüretan Su İzolasyon Sistemi, suya ve dona dayanımlı olması, güneş ışınları altında esnek yapısını yitirmemesi, solmaması ve tebeşirleşmemesi ile çatı, balkon ve teraslarda çok uzun ömürlü bir su izolasyonu sağlıyor.

İzoPur Trans ise İzoPur ile aynı özellikleri taşımasının yanı sıra şeffaf olmasının getirdiği avantaj ile su geçirmekte olan teras, balkon gibi seramik kaplı mekanlarda, mevcut seramiği kırıp yenisini döşemeye ihtiyaç kalmadan ve mekanın dekoratif özelliğini bozmadan su izolasyonu sağlayabiliyor.

Elastik, iki bileşenli ve bitüm emülsiyon esaslı su izolasyon malzemesi İzoBlok 2K, özellikle sürekli toprak altında kalan ve su ile temas eden temeller, perde duvarlar, istinat duvarları ve bodrumlarda fırça veya mala ile kolayca uygulanıyor ve yüksek su basıncına dayanımlı, esnek ve eksiz bir su izolasyonu sağlıyor.

Çimento esaslı, kristalize su izolasyon harcı Penetron®, tüm beton yüzeylerde negatif ve pozitif yönden kullanılabiliyor. Betondaki kapiler boşlukları ve 0,4 milimetreye kadar rötre çatlaklarını, oluşturduğu kristaller ile doldurarak su izolasyonu sağlıyor.

Bu sayede betonarme yapılarda suyun geldiği yönün tersinden de su izolasyonu yapılması mümkün oluyor. Örneğin betonarme perdelerle çevrili bir bodrum katına dışarıdan gelen suyun izolasyonu, içeriden yapılan uygulama ile gerçekleştiriliyor.

Kalekim tarafından su izolasyonuna yönelik sunulan bir diğer ürün ise, su geçirimsiz, hızlı priz alan ve aktif su kaçaklarını birkaç dakika içerisinde önleyen çimento esaslı tıkama harcı İzoStop.

Bodrumlar, temellerdeki perde duvarlar, betonarme su depoları ve beton borulardaki basınçlı veya sızıntı halinde gelen aktif su kaçaklarının izolasyon öncesi durdurulması ve tıkanmasında etkin çözüm sağlayan Kalekim İzostop, boru ve kablo geçişlerinin yanı sıra, kalıp içindeki gergi demir boşluklarının doldurulması ve izolasyonunda da kullanılıyor. Üzerine her türlü su izolasyon malzemesi uygulanabilen İzoStop, betonarme donatısını da korozyona uğratmıyor.

Kaynak: yapimagazin.com

Etiketler: