Kılıçoğlu yağmur indirme sistemleri

23:23 / Gönderen Melih /

Kılıçoğlu yağmur indirme sistemleri
Kılıçoğlu Yağmur İndirme Sistemleri kalite ve estetik açıdan bu sektördeki önemli bir boşluğu dolduruyor. Kadmiyum'u (tebeşir tozu) alınmış plastik malzemeden üretilen sistem ürünlerinin kırılganlığı bu sayede ortadan kaldırıldı. Değişik renk seçenekleri ile de fark yaratan Kılıçoğlu Yağmur İndirme Sistemleri renk bütünlüğü ve detaylı aksesuarları ile her türlü çözümü sağlıyor.

%100 UV dayanımlı, farklı iklim koşullarında optimum fonksiyon sağlayan, DIN EN 607 standartlarına uygun olarak üretilen sistem ürünleri ISO 9001 ve 140001 belgelerine sahip. Bakır, kahverengi ve beyaz olmak üzere üç renk seçeneği bulunan Kılıçoğlu Yağmur İndirme Sistemleri, uzun ömür, basit ve hızlı montaj özellikleri ile üst düzeyde kullanıcı memnuniyeti sağlıyor.

Kılıçoğlu Yağmur İndirme Sistemi olukları 4 metre uzunluğunda üretiliyor. Olukları uzatmak için 25 cm boyundaki oluk bağlantı çanağı olarak adlandırdılan contalı aparat kullanılıyor. Contalar sayesinde oluğu kilitleyen bağlantı çanağı, kesinlikle su sızdırmıyor. Bağlantı çanağının kamı, çatı oluğunun arka kenarında bulunan deliğe giriyor.

Kaynaklanmaya ve yapıştırılmaya ihtiyaç duyulmadan iç içe geçirilerek kolayca takılıyor. Sağdan ve soldan çanağın içine oturtulan oluğun, çanakta nereye kadar takılacağını gösteren işaretleri bulunuyor. Ayrıca mevsim farklılıklarından dolayı meydana gelebilecek genleşmelere karşı hareket payları da bırakılıyor.

Oluk bitişlerine sonlandırma elemanı olarak sağ ve sol sonlandırma kapağı takılıyor. Sızdırmazlık özelliğine sahip contalı sağ ve sol son parçalar ile, tekrar yapıştırma veya kalaylama işlemine gerek duyulmadan sızdırmazlık sağlanırken, dekoratif bir görüntü de elde ediliyor.

Oluk inişlerinde, çatıya uygun çaplardaki contalı boru desteği ile olukların suyu borulara taşınıyor. Oluk kesilmeden boru desteği geçiriliyor ve gider deliği işaretleniyor. İşaretlenen delik demir testere veya elektrikli testere ile kesiliyor ve önce arka taraf geçirilmek üzere monte ediliyor.

İç ve dış köşeler için özel olarak tasarlanan taşıyıcı özelliğe sahip contalı aparatlar kullanılıyor. Diğer contalı parçalarda da olduğu gibi herhangi bir ek önlem alınmadan sızdırmazlık sağlanıyor. İç ve dış parçaların takılışları arasında fark bulunmuyor. İşaret çizgilerine dikkat edilerek montaj kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Kılıçoğlu Yağmur İndirme Sistemleri’nde iki tip sabitleme kelepçesi bulunuyor; PVC kelepçe ve mertek kolu. 4 m uzunluğundaki yağmur olukları aşağıdaki kelepçeler ile çatıya sabitleniyor. Kelepçeler çatının eğimine göre 50 cm - 60 cm aralıklar ile atılıyor.

Alın olan binalarda PVC kelepçe kullanılıyor ve doğrudan cephe tahtasına monte ediliyor. Alın bulunmayan binalarda mertek kolu ile oluklar merteklere tutturuluyor. Üç metre uzunluğundaki borular, manşon ile birbirine eklenerek uzatılıyor.

45° ve 67°‘lik dirsekler ile detaya göre dönüşler gerçekleştiriliyor. Geniş çatı çıkıntılarında 67°’lik boru dirseği kullanılırken dar çatı çıkıntılarında iki dirsek, dirsek bağlayıcı veya bir yağmur borusu parçası ile doğrudan birbirlerine bağlanıyor.

Oluğun boru desteğindeki birinci boru dirseği 45°’likse, ikinci boru dirseği de yağmur borusunun iletilmeye devam edilebilmesi açısından 45°’lik olarak kullanılıyor. İki boru dirseğinin bağlanması için uygun uzunlukta bir yağmur borusu parçası kullanılıyor. Değişik açı ve çaplarda bulunan çatallar ile her türlü detaya sahip balkon suları toplanabiliyor.

Kılıçoğlu Yağmur İndirme Sistemleri’nde yağmur boruları 1,5 m mesafe ile sabitleniyor. Halka vidalı olan boru kelepçelerinde, halka vida ahşap konstrüksiyona vidalanıyor veya duvarda S8 dübel kullanılıyor. Halka vidaya kelepçe vidalanıyor.

2 m uzunluğundaki yaprak tutucular olukların içine konularak, kuş vb. yabancı maddelerin olukları tıkamasına engel olunuyor. Ayrıntılarındaki inceliklerle farklılık yaratan Kılıçoğlu Yağmur İndirme Sistemleri’nin Oluk Aydınlatma Sistemleri, cephelere farklı bir estetik kazandırdığı gibi kullanıcı güvenliğine de yardımcı olan çözümler sunuyor.

Kullanıcının çatı detaylarına ve zevkine göre alternatif, kalıcı çözümler sunan Kılıçoğlu, çatı oluk sistemlerinde de kalitesine yakışan ürünlerle kullanıcıları buluşturuyor.

Kaynak: arkitera.com

Etiketler: