Başak Art renkli kiremit serileri

23:01 / Gönderen Melih /

Başak Art renkli kiremit serileri
Kurulduğu dönemden itibaren “doğal güzeldir” fikrini benimseyerek üretime devam eden Başak Çatı&Cephe Sistemleri, geliştirdiği ürünlerde yine doğayı temel alarak çatı görünümlerinde alternatif çözümler üretiyor.

Başak Art Renkli Kiremit Serileri’nde, son teknoloji üretim araçları ile kiremitler renklendirilerek, çatılarda yeni görünümler ve özgün tasarımlar oluşturuluyor, aynı zamanda farklı doku ve renk seçeneklerini de bir arada sunulabiliyor.

Kiremitlerin renklendirilmeleri, kökü çok eski uygarlıklara dayanan bir yöntem olan ve bu uygarlıklarda ayrı bir sanat dalı olarak gelişen çok özel bir teknik olan engop tekniği ile yapılıyor.

Ürüne teknik, estetik ve hijyenik özellik veren bir tabakanın, kiremitlerin yüzeylerine uygulanmasıyla renkli, örtücü ve doğal görünümde olması sağlanıyor.

Engop, özel hazırlanan kil ham maddesine, doğal oksitler katılarak hazırlanan farklı reçetelerden oluşuyor. Renk veren doğal oksitler tek başlarına kullanıldığı gibi, birkaçı bir arada kullanılarak hazırlanan reçetelerle değişik renkler elde edilebiliyor.

Engop, kiremit yüzeyine uygulanıyor ve yüksek derecede fırınlanarak engop ham maddesi ile kilin bütünleşmesi sağlanıyor. Böylece bütünleşik bir yüzey elde ediliyor ve bu yolla elde edilen renkli yüzey mekanik bir dayanıklılık sağladığından uzun yıllar dış etkilere karşı bozulmadan kalabiliyor.

Başak Çatı&Cephe Sistemleri üretim tesislerinde de, bu yöntem son teknoloji üretim araçları ile birleştirilerek renkli kiremitlerin daha kaliteli bir şekilde üretilmeleri sağlanıyor.

Ar-Ge çalışmaları sonucu hazırlanan özel karışımlar, teknolojik bir sistem kullanılarak kurutulan kiremit yüzeyine uygulanıyor ve yüksek sıcaklıktaki fırınlarda pişirilerek kullanıma hazır hale getiriliyor.

Kiremit yüzeyine farklı yoğunluklarda ve farklı açılarda engop karışımının püskürtülmesi ile farklı dokular ve renk karışımları elde etmek de mümkün olabiliyor.

Başak Çatı & Cephe Sistemleri’nin sağladığı bu yenilik ile çatılar, doku ve renk bakımından bina ile daha uyumlu bir hale gelirken, aynı zamanda daha şık ve estetik bir görünüme de sahip olabiliyor.

Çatılarda özgünlük ve farklılık yaratmak isteyen herkesin kullanımına açık olan renkli kiremitler, standart renklerin dışında istenilen renklerde de üretilebiliyor.

Renk çeşitliğinin yanında özel dokulara da sahip olması, Başak Art Renkli Kiremitleri’ni bir adım daha öne çıkararak, çatılarda benzersiz güzellikte görünümler oluşmasını sağlıyor. Doku ve renk bütünlüğü ile çatılarda isteğe göre eskitilmiş veya doğayla bütünleşen dinamik görünümler yaratmak mümkün oluyor.

Şimdilik “Natura”, “Antik” ve “Harmony” isimli 3 seri geliştirilen Başak Art Renkli Kiremitleri, devam eden AR-GE çalışmaları neticesinde daha da geliştirilerek, çatılarda farklılık yaratacak yepyeni ürünlerin sunulmasını hedefleniyor.

TS EN 1304 standartlarına uygun, uluslararası alanda CE normlarını karşılayan Başak Art Renkli Kiremitler, çatılarda farklılık yaratmasının yanı sıra, sağlamlığı ve renk çeşitliliği ile de beklentilerin üstünde bir grafik çiziyor.

Her türlü renk avantajı ve farklı kiremit çeşitleriyle Başak Çatı & Cephe Sistemleri, çatılarda doğru çözümler sunmaya devam ediyor.

Kaynak: raf.arkitera.com

Etiketler: