Konforlu ve güvenli balkonlar...

23:10 / Gönderen Melih /

Konforlu ve güvenli balkonlar...
Elephant katlanır balkon camlama sistemi, çağdaş kent yaşamının kurallarına uygun, mimari açıdan estetik, konforlu, huzurlu ve güvenli balkon keyfi sunuyor. Bu sistemle daha şeffaf daha naturel iş ortamları ve mekanları yaratıyor. Elephant katlanır camlama sistemi, sektörde ve mekanlarda bu sistemin öncüsü olarak gerçek yerini alıyor.

Balkonlar, şehir hayatında soluklanma ve dinlenme yeridir. Elephant camlama sisteminde balkonun kullanılmasını engelleyecek rüzgar, toz, yağmur, gürültü gibi etkenler, bu sistem sayesinde balkonun her türlü şartta kullanılması sağlanıyor.

Balkonlar herhangi bir doğrama profili ile kapatıldığında eski haline dönüştürülmeleri, artık mümkün değil. Bu durumda, balkon her an depo ve kiler haline gelebiliyor. Dışardan eve bakıldığında mimarisinin de bozulduğu açıkça görülebiliyor.

Elephant camlama sistemi, balkonun şekline göre alt ve üstte döşenmiş alüminyum profillerden oluşan raylar içinde yaklaşık 750 mm genişliğinde 2.900 mm yüksekliğinde 6 mm, 8 mm ve 10 mm kalınlığında temperli camlardan oluşan cam kanatların hareket ettirilerek balkonun kısmen veya tamamen kapatılarak kullanılmasını sağlıyor.

Cam kanatlar, bir kenarda toplandığında, balkon kapatılmadığı zamanki haline dönüşerek açık balkon olarak kullanılabiliyor. Yağmur veya rüzgarlı bir havada camlar kapatılarak kapalı bir balkon haline dönüştürülebiliyor. Cam kenarlarında dikey profil olmadığından kapalı haldeyken görüşü engelleyecek cam dışında herhangi bir nesne olmuyor.

Açma ve kapatma kolay, çünkü elephant GD 6810’un ürettiği patentli alt ve üst kilitler kullanım kolaylığı getiriyor. Cam kanatların alt ve üstünde boşluklar iki sıra fırça ile kapatıldığından diğer balkon camlama sistemlerinden daha az geçirgenliği var.

Balkon camlama sisteminde, bugünün anlayışına göre ısı yalıtımı yok. Günümüzde kullanılan doğramalar, hem çift camlı hem de çok odacıklı ısı geçirgenliği az olan malzemelerden üretildiğinden, balkon camlama sisteminin doğrama sistemi ile mukayesesi düşünülemez. Elephant camlama sistemi ve temperli camlar Türkiye’de imal edilip ürün haline getiriliyor.

Camlarının temperli olma nedeni, kırıldığında insana zarar vermeyecek büyüklükte parçalara bölünmesi ve temperlenen cam kendi kalınlığının 5 katı kalınlıktaki cam mukavemetine eşit olduğu içindir. ince cam kullanılarak yüksek rüzgar mukavemetine karşın hafif kanat elde etme imkanı sağlanıyor.

Sistem, kat yüksekliğine ve kanat boyutlarına uygun cam kalınlığı seçilerek üretiliyor. Dolayısıyla her türlü hava şartına uygun olarak hazırlanan malzemelerin kalitesi, korozyona karşı dayanıklı alüminyum ve krom nikel olduğundan, kullanım ömrü uzun oluyor.

Balkon Camlama Sistemi’nin avantajları

Dikey ve sabit parçalar olmadığından görüntü bütünlüğü var.
İstenildiğinde camlar bir kenara toplandığından balkon kapatılmadığı zamanki şekline kolaylıkla gelebiliyor.
Bu iki özelliği sayesinde görüntü kirliliği olmadan balkon kapatılmış oluyor.
Belediyelerce imar mevzuatına aykırı olan balkon kapatma, bu şekilde estetik olarak çok fonksiyonlu çözülebiliyor.
Balkon, her türlü hava şartında kullanılabiliyor.
Estetik ara kapaklar sayesinde Konut, gürültülü bir yerde olsa bile ses yaklaşık 50 db ses izolasyonu sağlanmış oluyor.
Ayrıca camlar kapalıyken 8 veya 10 mm kalınlığındaki camın ısı geçirgenlik kat sayısı kadar (4,5 Kcal/hm²) ısı yalıtımı sağlandığından, hem balkon hem de evin sıcaklığı yükseliyor.
Elephant GD 6810 Balkon Camlama Sistemi aynı malzeme ile eşikli ve eşiksiz vitrin sistemi, park alanlı yüksek cam toplanma mekanları ve balkon camlama yapılabilen tek sistemdir.
Elephant GD 6810 Balkon Camlama Sistemi, kullanıcının yeni isteklerine uygun, detaylar geliştirilerek tasarlanıyor.

Kaynak: raf.arkitera.com

Etiketler: