Mekanlarınızı farklılaştırın...

03:38 / Gönderen Melih /

Mekanlarınızı farklılaştırın...
Ürün tanımı Altın, gümüş, bakır simin metalik, parlak ışıltısı ve karanlıkta ışık veren fosfor efekti ile mekanlarınızı farklılaştıran, dekoratif, hijyenik, kolay temizlenebilen derz dolgu malzemesi. Uygulama alanları
İç ve dış mekanlarda,
Yatay ve dikey yüzeylerde,
Restoranlarda,
Gece kulüplerinde,
Alışveriş merkezlerinde,
Havuz, banyo, duş gibi ıslak hacimli mekanlarda,
Seramik, granit seramik, porselen karo, cam mozaik gibi kaplama
malzemelerinin derz boşluklarında. Özellikleri
Leke tutmaz.
Düşük su emiciliği sayesinde hijyeniktir.
Pürüzsüz yüzeyi ile kolay silinebilir.
Renk dalgalanması yapmaz.
Sim katkısı ile dekoratif ve eşsiz, fosfor katkısı ile karanlıkta ışık veren emniyetli mekanlar yaratır.
Çatlama, aşınmaya karşı dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
Çimento esaslı derz dolgularına göre çok daha üstün performansa sahiptir.
25°C'de 50 dakika kap ömrü ile rahat uygulama imkanı sağlar. Yüzey hazırlığı
Uygulanacak yüzeyin kuru ve neminin, en fazla %5 olmasına dikkat ediniz.
Derz aralıkları toz, kir, ve inşaat artıklarından arındırılmış ve temiz olmalı, en az 2/3'ü boşaltılmış olmalıdır.
Düşük sıcaklıklarda malzemede kıvam artışı görülebilir. Bu sebeple malzemeyi uygulamadan önce oda sıcaklığında (23 ± 3 °C) 1gün bekletiniz. Uygulama talimatı
Uygulamaya başlamadan önce koruyucu eldiven ve tercihen gözlük takınız.
Karışımı hazırlarken malzemelerin bulunduğu kovayı boşaltıp kovanın içine sırasıyla A, B ve D komponentlerini tamamen boşaltınız ve homojen bir karışım elde edinceye kadar düşük devirli bir mikser ile karıştırınız.
D komponenti hafif ve uçucu olduğundan karıştırırken dikkat ediniz. Işıltısız mat dokular istendiğinde D komponenti eklenmeden karışım hazırlanabilir.
Daha sonra bu karışımın üzerine C komponentini ilave edip aynı şekilde homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırınız.
Elde ettiğiniz karışımın kap ömrü 25 °C'de 50 dakika olup yüzey ve ortam sıcaklığı kap ömrünü etkilemektedir, yüksek sıcaklıklarda kap ömrü kısalırken düşük sıcaklıklarda uzamaktadır. Kap ömrü dolmuş karışımı kullanmayınız.
Hazırlanan karışımı, kap ömrü dolmadan karolar üzerine döküp, lastik mala yardımıyla yayarak ve çapraz hareketlerle derzlerin iyice dolmasını sağlayınız. Karoların üzerinde kalan kalıntıları lastik malayla derzlerden derz dolgusunu çıkarmamaya özen göstererek çapraz hareketlerle sıyırınız.
Derz dolgusunu uyguladıktan 15 dakika sonra deterjanlı su ile nemlendirilmiş süngeri, derzler ve karo yüzeyinde hafif dairesel hareketlerle gezdirerek derz dolgu kalıntılarını temizleyiniz.
Temizleme suyunu ve süngeri sık sık değiştiriniz.
4 saat sonra karoların üzerinde kalması olası bulutumsu tabakayı nemlendirilmiş bir bez ile kuvvetli bir şekilde ovalayarak temizleyiniz. Yüzeyin tam temizlenmemesi durumunda aynı işlemi sirkeli su (1,6 gr sirke/100 gr su) ile ovalama yaparak tekrar ediniz. Aletlerin temizlenmesi
Uygulamadan hemen sonra aletleri bol su ile temizleyiniz.
Aletlerin üzerinde malzemenin sertleşmesi durumunda mekanik
yöntemler ile temizleme yapınız. Uyarılar
Açık renkli ürünler dış mekanlarda UV ışınlarına maruz kaldığında renkleri koyulaşabilir.
Fosfor katkısı su altında kullanıma uygun değildir.
Güçlü bazik ve asidik temizleyicilerle temizleme yapıldığında simlerin rengi atabilir. Bu sebeple FugaSim'i temizlerken nötral pH'ta sabun ve su karışımı kullanınız. Depolama : Açılmamış orjinal ambalajında, kuru ve serin ortamda depolayınız.Ambalaj 7 kg 'lık üniteler halinde plastik kovada, A Komponenti : 1,09 kg B Komponenti : 0,63 kg C Komponenti (Simli/Fosforlu): 5,00/4,48 kg D Komponenti (Sim/Fosfor): 0,28/0,80 kg

Etiketler: