Fab-tek yapı sistemi...

23:19 / Gönderen Melih /

Fab-tek yapı sistemi...
Fab-tek Yapı Sistemi, yapıların inşaatına kalite, hız ve ekonomi getirmek amacıyla geliştirilmiş bir yapım sistemi ve teknolojisi. Yapı Merkezi Prefabrikasyon AŞ tarafından üretilmekte olan Yapıblok taşıyıcı beton blok elemanı ve Panelton öngerilmeli boşluklu döşeme elemanı fab-tek Yapı Sistemi'ni oluşturan başlıca bileşenler.

Düşük bakım maliyeti
Fab-tek Yapı Sistemini oluşturan Yapıblok elemanları, farklı renk ve dokularda üretiliyor; yapıların içinde ve dışında estetik yüzeyler yaratma olanağı sağlıyor.

Fab-tek Yapı Sistemi'nde dış cephede sıva ve boya gerekmediği için bakım maliyeti yok. Diğer yapı sistemlerinde dış duvarların en az 5 yılda bir boyanması gerekiyor. Fab-tek Sistemi'nde bina ömrü boyunca dış cepheye bakım yapmaya gerek yok.

Sürdürülebilir yaşam konforu
Fab-tek Yapı Sistemi, üstün yapı fiziği özelliklerine sahip. Dış duvarlarda taşıyıcı blok, ısı izolasyonu, hava boşluğu ve en dışta kaplama olarak 9'luk Yapıblok kullanılarak oluşturulan, sandviç duvar sistemi üstün ısı ve ses yalıtımı sağlıyor.

Fab-tek Yapı Sistemi'nin ısı geçirgenliği çok düşük, ısı depolama özelliği çok yüksek. Bina ısındıktan sonra düşük sıcaklıkta uzun süre ısısını muhafaza ettiği için ısınma maliyeti çok düşük.

Fab-tek Yapı Sisteminin ses yalıtımı özelliği çok yüksek. Yapıblok'un pürüzlü yüzeyinin ses sönümlendirme özelliği konferans salonları ve ses stüdyolarında kullanım olanağı sağlıyor. Fab-tek Yapı Sistemi, betondan oluşan bir sistem olduğu için yangın dayanımı çelik ve ahşap yapım sistemlerinden yüksek. Fab-tek Yapı Sistemi, yüksek ses yalıtımı özelliği ile konforlu, uzun yangın dayanım süresi ile de güvenli bir yaşam olanağı oluşturuyor.

Kaynak: raf.arkitera.com

Etiketler: