Sineklik Sektörü Kriz Dinlemiyor

06:28 / Gönderen Melih /


Türkiye’de sineklerden yılda 200 milyon dolara sineklikle korunuyoruz. Sabit, stor, sürme ve menteşeli olmak üzere dört çeşidi bulunan sineklik sektörü, krizden etkilenmeden büyümesini sürdürüyor. Türkiye’de daha çok lüks konutların tercih ettiği sinekliğe yazlıklar, villalar ve lüks sitelerden talep kesilmiyor. Sineklik fiyatları da ebatına bağlı olarak pencere başına 100 ila 400 TL arasında değişiyor.

Sinax Sineklik Sistemleri Satış Pazarlama Müdürü Fulya Kümüştekin, Türkiye’de sineklik sistemlerinin yıllık 150-200 milyon dolarlık bir pazar yarattığını belirterek, Mart sonunda başlayarak Eylül’e kadar sürecek sezonun krizden etkilenmediğini, talebin iyi gittiğini kaydetti. Ürünlerinin daha çok A müşteri grubuna hitap ettiğini dile getiren Kümüştekin, sadece sineklik değil villa ve dairelere özel çözümler ürettiklerini de ifade etti. Kümüştekin, sektörde ciddi anlamda üretim yapan 5 firma bulunduğunu, diğerlerinin merdivenaltı olduğunu dile getirerek, “En çok stor sineklik ürünümüz satılıyor. Dikey versiyonu kapılar, yatay versiyonu ise pençeler için tercih ediliyor. Villa sahipleri özellikle sabit ve menteşeli olanları tercih ediyor. Bu tarz onlanlar ömür boyu kullanılabiliyor. Kışın yukarıya kaldırıldığı için kirlenmiyor. Ayrıca villa projeleri için de sürme sineklikler var” dedi.


Sineklik üretimi yapan Özgür Metal’in Genel Koordinatör Hüseyin Sayıcı da, krizden fazla etkilenmediklerini, sineklik satışlarının sektör genelinde iyi gittiğini söyledi. Sinekliğin dört çeşidinin bulunduğunu ve fiyatlarının da ebatlarına göre pencere başına 100 TL ile 400 TL arasmda değiştiğini aktaran Sayıcı, sektörün büyüklüğünün 200-300 milyon dolar arasında olduğunu kaydetti. Sayıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha çok sürmeli sistemler tercih ediliyor. Sektörün geleceği de iyi. Yeni binalar yapılıyor ve sinek sorunu da devam ettiği için hep talep geliyor. Son dönemde yeni trend olarak pileli sineklik sistemlerine de talep gösteriliyor. Lüks konutlar yanında insanlar yazlıkları için de sineklik istiyor. Mayıstan, eylül ayına kadar işlerimiz iyi gidiyor”


Köpek besleyen alüminyum telli tercih etsin

SİNAX Sineklik Sistemleri Satış Pazarlama Müdürü Fulya Kümüştekin, sineklik alacak olanlara şunlara dikkat etmelerini öneriyor:
İlk önce ihtiyaçlarını çok iyi belirlesinler.
Evinde köpek besleyenler mutlaka alüminyum telli sineklik tercih etmeli.
Çok uzun ömürlü ürün isteyenler mutlaka stor sineklik tercih etsin. Kışın kaldırıldığında tül kapı içeride kaldığı için ömrü uzuyor ve temizlenmesine de gerek kalmıyor.
Sürme kapısı olanlar sürme sineklik almalı.
Renkler de belirtilmeli, ahşap, beyaz, siyah gibi çeşitli renlerde sineklikler olabiliyor.

Etiketler: