PB Prefabrik Ön Gerilmeli Boşluklu Döşemede İddialı

07:13 / Gönderen Melih /


Türkiye Prefabrik Birliği üyesi olan firmaları, her yıl birlik bağımsız denetçileri tarafından proje ve tesis denetiminden geçtiğinin ve Türkiye Prefabrik Birliği Kalite Güvence Belgesi’ni aldığının altını çizen PB Prefabrike Beton Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, ISO 9001-2000 Kalite Sistem Belgesi, ISO 14001-2004 Çevre Sistem Belgesi ve ISO 18001-2007 İs Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Sistem Belgesi ile üretim yaptıklarını ifade etti.

Firmalarının, proje hazırlama aşamasından başlayarak anahtar teslimi her türlü endüstriyel tesisin beton prefabrik yapı elemanları ile inşaatını yapacak şekilde donanmış bir inşaat firması olduğunu dile getiren Küçükkayalar, 1978 yılından bu yana inşaat sektöründe edindikleri deneyimlerini 1992 yılında kurdukları beton prefabrik elemanları üreten ilk tesisleriyle birleştirdikleri kaydetti. Küçükkayalar, 1998 yılında Bursa Orhaniye mevkiinde açtıkları modem tesislerinde kendi gruplarındaki firmalara ait inşaatların yanı sıra diğer müteahhit firmalar için de beton prefabrik ön gerilmeli boşluklu döşeme, yalıtımlı / yalıtımsız cephe panelleri ve çubuk elemanların üretimi ile nakliye ve montajını yaptıklarını ifade etti. Küçükkayalar şöyle devam etti: “67 bin tonluk üretim kapasitesiyle 17 bin 500 metrekarelik bir alanda ve 40 kişilik çalışan kadrosuyla inşaat sektöründe hizmet veriyoruz. Tesisimizin aylık üretim kapasitesi 2 bin 300 metreküp seviyelerinde. Sadece iç piyasaya yönelik üretim ve satış yapıyoruz. 2008 yılı başında ön gerilmeli boşluklu döşeme üretim tesisimize yönelik yapmışolduğumuz yatırımlarla üretim kapasitemiz yüzde 11 arttı. Artan kapasitemizle birlikte üretimimiz 2008 yılında son 10 yılın en üst seviyesine çıktı. Tesisimizde, hammadde girişinden itibaren prefabrik elemanların üretilmesi, stoklanması, nakledilmesi ve montajının yapılması aşamasına kadar hassas bir kontrol ve izleme sistemimiz bulunuyor.”

Yasal yaptırımlar bulunmuyor

Geçen yıl ön gerilmeli boşluklu döşeme üretiminde Türkiye pazarının yüzde 22’sini karşıladıklarını söyleyen Küçükkayalar, 2008 yılından bu yana beton prefabrik elemanları üretimine ağırlık verdiklerini söyledi. 2009′un ilk beş ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 66’lık bir üretim düşüşü yaşadıklarını ifade eden Küçükkayalar, “İçinde bulunduğumuz durumun bu yılın sonuna kadar böyle devam edeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle, 2009 yılının bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 60’lık bir düşüşle kapanacağını tahmin ediyoruz. 2009 yılı için hedefimiz, küçülen ekonomik yapı karşısında mevcut durumumuzu korumak ve varlığımızı sürdürmek” diye konuştu.

Daha fazla bilgi: http://www.pbprefabrik.com.tr/

Etiketler: