Ytong'dan yeni ürün: Cepli Hafif Asmolen

12:41 / Gönderen Melih /

Ytong'dan yeni ürün: Cepli Hafif Asmolen
46 yıldan bu yana güvenli ve kaliteli yapıların üretilmesine katkı sağlayan Ytong, yapı sektörüne yenilikçi bir ürün daha sunuyor. Ergonomik, ekonomik, yanmaz ve masif 'Cepli Hafif Asmolen', inşaatlarda yeni bir dönem başlatacak.

Ytong’un yeni ürünü 'Cepli Hafif Asmolen', döşemelerde yeni bir dönem başlatıyor. Cepleri sayesinde taşıması ve uygulaması çok daha kolay olan, ekonomik, yanmaz ve ısı yalıtım özelliğine sahip bu ürünle, asmolen döşeme imalatında hem betondan hem de sıvadan tasarruf sağlamak mümkün olacak. Cepler, asmolen malzemenin betonarme sisteme ankrajını güçlendirmesi bakımından da büyük önem taşıyor.

Ekonomik ve avantajlı
TS EN 771-4’e uygun olarak üretilen Cepli Hafif Asmolen, diğer Ytong ürünleri gibi daha hafif ve ekonomik inşaatların üretimine olanak sağlamayı hedefleyen bir ürün. Mineral bazlı, yanmayan, masif olmasına karşın hafif bir ürün olan Cepli Hafif Asmolen, uygulamada fire oluşturmuyor. Aynı zamanda ses ve ısı yalıtımı da sağlayan ürünün en belirgin özelliğiyse diğer ürünlerle karşılaştırıldığında daha ekonomik olması.

Boşluksuz yapısı nedeniyle içine beton dolmayan Ytong Asmolenler, bu özellikleri sayesinde yüzde 15’e varan beton tasarrufu sağlıyor. Ayrıca döşemede oluşan düzgün yüzey sayesinde yüzde 30 - 40 oranında da sıva tasarrufu elde ediliyor.

Cepli Ytong Asmolen’in avantajları bununla da sınırlı değil. Ürün uzunluğu 60 cm nervür aralığı 40 cm veya uzunluğu 50 cm nervür aralığı 40 cm olmak üzere, yüksekliği 20,0 -22,5 - 25,0 - 27,5 - 30,0 cm gibi çeşitli ebatlarda üretilebiliyor. Ayrıca, asmolen döşemede, istenirse nervür aralıkları 50 cm yapılabiliyor.

Etiketler: