Seyrantepe'de en iyi teklif Varyap'ın

23:41 / Gönderen Melih /


Seyrantepe'de en iyi teklif Varyap'ın
TOKİ'nin ihale öncesinde 11 firmaya gönderdiği davete sadece yedi firmadan ihale dosyası alarak katıldı
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) daha önce dört defa iptal ettiği ardından da kendi yapma kararı aldığı Seyrantepe Projesi için dün hak ediş ödeme suretiyle dün yaptığı ihalede en düşük teklifi 198 milyon 950 bin lira ile Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş - Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş İş Ortaklığı verdi. Varlıbaş Yapı - Uzunlar İnşaat ortaklığı 198 milyon 950 bin lira teklif verdi. Sabah gazetesinin haberine göre, TOKİ'nin ihale öncesinde 11 firmaya gönderdiği davete sadece yedi firmadan ihale dosyası alarak katıldı.

4 FİRMA KATILMADI
Dosya alan firmalardan Sembol İnşaat ve Özkar İnşaat teşekkür mektubunu sundu. Afa Prefabrik -OG İş Ortaklığı 247 milyon lira, Makyol İnşaat ve Alsim Alarko İş Ortaklığı 298 milyon 502 bin 64 lira 71 kuruş, Kalyon İnşaat ve ÖZKA İnşaat İş Ortaklığı ise 238 milyon 743 bin 523 lira, EMAY İnşaat ise 264 milyon lira teklif verdi. TOKİ'nin ihaleye davet ettiği dört firma ise dosya almadı. Mesa İnşaat, Tekfen İnşaat, Aşçıoğlu İnşaat ve Baytur ise dosya almayarak ihaleye katılmadı. Bu firmalardan Aşçıoğlu 4. ihaleye girmiş ancak kazanamamıştı. TOKİ'nin bugün ihaleye teklif veren beş firmadan nihai tekliflerini yeniden isteyecek ve ihale sonuçlanacak.

40 MİLYON TL FARK
İhalede en düşük teklifi veren Varlıbaş-Uzunlar İnşaat ortaklığı ile ikinci en düşük teklifi veren KalyanÖZKA İnşaat ortaklığı arasında yaklaşık 40 milyon TL fark oluştu. Varlıbaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, en düşük teklifi verdiklerini söyleyerek stadın yapımının üstesinden gelebileceklerini kaydetti. Stadın 1 yılda tamamlanması bekleniyor.

'İNŞALLAH DETAY ATLAMAMIŞIZDIR'
Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş "En düşük teklifi biz verdik. Diğer firmayla aramızda 40 milyon TL gibi bir fark var. TOKİ bizi ihaleye davet etti. Hazırlanmak için çok kısa bir zamanımız vardı. Detayları çok iyi inceleme şansımız olmadı. İnşallah atladığımız detaylar olmamıştır. Tekrar gözden geçireceğiz" diye konuştu. Varlıbaş, "İhalede bizden düşük teklif veren olmazsa elimizden geleni yaparız. Baştan ihaleyle ilgilenmiyordum ama bize nasip olursa yaparız. Üstesinden geliriz" diye konuştu.

'TOKİ DAVET ETTİ KATILDIK'
Varlıbaş aslında stat ihalesine girmeyi hiç düşünmediklerini söyleyerek "Ben kendim isteyerek girmedim. TOKİ bize davet gönderdi. O davete cevapsız kalamazdık" diye konuştu. Varlıbaş ayrıca "TOKİ böyle bir kapasitemiz olduğunu görmüş ki çağırmış bizi. Şimdiye kadar alıp da teslim etmediğimiz bir proje yok" diye ekledi.

TÜRKİYE'NİN İLK YEŞİL PROJESİNE İMZA ATIYOR
1980'de kurulan VARYAP'ın bugüne kadar gerçekleştirdiği projeler arasında toplam 2 bin 500 konut ve ve bir alışveriş merkezininden oluşan Uphil Court Ataşehir, Uphill Court Bahçeşehir projeleri bulunuyor. Konya Adalet Sarayı'nı da inşa eden VARYAP, İstanbul Çağlayan'da Avrupa'nın en büyük Adliye Sarayı inşaatına devam ediyor. VARYAP'ın yatırım planları içinde Trabzon Atapark alışveriş merkezi ve İstanbul Pendik'te alış veriş merkezi, Afyon Termal Otel ve Muğla Bodrum'da iki butik konut projesi bulunuyor. Şirketin devam eden prjelerinden Ataşehir'deki VARYAP Meridian da Türkiye'nin ilk LEED sertifikalı yeşil karma projesi özelliği taşıyor.

198 milyon 950 bin TL
Varlıbaş-Uzunlar'ın teklif ettiği rakam

80 milyon dolar
Eren Talu'nun harcadığı rakam

170 milyon dola
Stadın tahmini maliyeti

Etiketler: